Korte Vechtroute Weesp

Varen in je eigen sloep op de Vecht?

Met een boot van Sloepdelen zit je goed. Deze vaartocht over de Vecht neemt je in 3 uur mee door het historische stadscentrum van Weesp en in de richting van Vestingsstad Muiden.

Bekijk hieronder de route, of lees verder voor een uitgebreide versie met de highlights onderweg. Deze route is perfect voor degene die de gezelligheid van de vestingsteden wil ervaren vanaf het water.

Huur een eigen sloep bij Sloepdelen en vaar zelf over de Vecht. Als schipper verken je met je eigen groep in ongeveer 3 uurtjes het vaarwater rondom Weesp. Een vaarbewijs heb je niet nodig! Onderweg vaar je over de prachtige Vecht, dwars door het stadscentrum van Weesp en tot aan Muiden. Met een accuduur van maarliefst 15 uur zit je op onze stille fluistersloepen helemaal goed voor dit avontuur!

Bootje huren in omgeving Weesp

Welkom bij Sloepdelen Weesp! Een toplocatie voor een vaartocht op de Vecht. Dit unieke stuk vaarwater trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Op je eigen bootje van Sloepdelen is het ditmaal aan jou om het vaarwater te verkennen. Met deze vaarroute helpen we je graag een beetje op weg.

Varen op de Vecht via Weesp en Muiden

Onze vaartocht begint vanaf onze opstaplocatie aan de Dammerweg 6. Hier kan je de auto rustig (gratis) parkeren of uitstappen bij de naastgelegen busstop. Moet je nog even naar de wc? Klop dan gerust aan bij restaurant Faa Faet. Bij de opstaplocatie ligt een fysiek vaarkaartje voor je klaar en zal nog een korte uitleg worden gegeven hoe de boot werkt.

Zit je lekker? Daar gaan we! We vertrekken in de richting van Weesp. Al snel zie je aan de rechterhand Fort Uitermeer. 200 jaar lang was op deze locatie een belangrijke sluis te vinden. Vandaag de dag zijn de restanten nog goed zichtbaar. Naast Fort Uitermeer vind je een horecagelegenheid en een aanmeerlocatie.

Het open water van de Vecht biedt een goede oefening. Wen rustig aan het sturen met de boot en zie vervolgens aan de horizon Weesp opduiken. Houdt links aan en let op de zomerse dagen goed op de vele zwemmers. Door de gunstige ligging – op de grens van Utrecht en Holland – ontwikkelde Weesp zicht al vroeg in haar geschiedenis tot Vestingstad. Nu de forten en schansen hun functie hebben verloren, biedt Weesp een prachtige historische stad waar het verleden zichtbaar is gebleven.

We raden je aan om op de heenweg eerst door te varen in de richting van Muiden. Hiervoor volg je het vaarwater van de Vecht, tot je omgeven bent door gezellige cafés aan weerszijden. Het absoluut prachtige muiderslot ligt net aan de andere kant van de sluis. Aangekomen in Muiden ben je ongeveer op de helft van de vaartocht. Maak vanaf hier je eigen plannetje. Wil je graag Muiden kort verkennen, of liever nog door het centrum van Weesp varen? Jouw sloep, jouw avontuur! Met vragen mag je altijd even bellen. Zie hiervoor onze contact pagina.

Onze sloep

Duurzaam. Stevig. Comfortabel.

Tips van Sloepdelen Weesp

Varen op de Vecht rondom Weesp is heerlijk genieten van het leven op en rondom het water. Neem de tijd! Pak een drankje op een van de vele terrasjes, of ga een groter avontuur aan op onze Vechtroute van 5 uur. Met onze stille elektrische sloepen geniet je van de natuur. Met een accu van 15 uur kan je de hele Vecht afvaren, dus ga het avontuur aan!

Lange Vechtroute: 5 uur

Met deze route van vijf uur laten we je kennis maken met het mooiste deel van de Vecht. Voor de echte liefhebber van het varen of voor diegene die gewoon een dagje heerlijk wil dobberen is dit dé route. Ook vanaf onze locatie in Loosdrecht is het mogelijk om het grootste deel van deze route te varen.