Lange Vechtroute Weesp

Met de boot varen op de Vecht?

Met je eigen sloep van Sloepdelen zit je goed. Met deze vaartocht over de Vecht vaar je in 5 uur naar Loenen aan de Vecht en weer terug.

Bekijk hieronder de vaarroute, of lees verder voor een uitgebreidere versie met de highlights onderweg. Ben jij op zoek naar een prachtige rustige tocht over de Vecht? Geniet jij graag van de fluitende vogeltjes en de gezelligheid op het water? Dan is deze route voor jou!

Huur een boot bij Sloepdelen en vaar zelf over de Vecht. Als kapitein verken je met je eigen groep in ongeveer 5 uur het (bijna) volledige vaarwater van de Vecht. Een vaarbewijs heb je niet nodig! Onderweg vaar je langs pittoreske steden als Vreeland en Nigtevegt en geniet je van de prachtige natuur. Met een accuduur van maarliefst 15 uur zit je op onze stille fluistersloepen helemaal goed!

Sloep huren op de Vecht

Welkom bij Sloepdelen Weesp! Een toplocatie voor een vaartocht op de Vecht. Dit unieke stukje vaarwater trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Op je eigen bootje van Sloepdelen is het ditmaal aan jou om het vaarwater te verkennen!

Varen op de Vecht richting Loenen aan de Vecht

De vaartocht begint vanaf de opstalocatie aan de Dammerweg 6. Hier kan je de auto rustig (gratis) parkeren of uitstappen bij de naastgelegen busstop. Moet je nog even naar de wc? Klop dan gerust aan bij restaurant Faa Faet. Bij de opstaplocatie ligt een fysiek vaarkaartje voor je klaar en zal nog een korte uitleg worden gegeven hoe de boot werkt.

Zit je lekker en is alles duidelijk? Dan gaan we op avontuur! Vertrek in zuidelijke richting en vaar meteen het open water van de Vecht op. Aan de linkerzijde vind je de zanderijsluis. De zanderijsluis vormt de verbinding met de Spiegelplas. Zomers is dit een heerlijke locatie om te zwemmen aangezien het een van de schoonste en helderste stukjes water van Nederland is.

Aan de rechterzijde zie je binnen een minuutje al Fort Hinderdam tevoorschijn komen. Het gaat hier om een oud fort, waarbij natuurmonumenten er bewust voor heeft gekozen de natuur de sporen van het militaire verleden te laten uitwissen. Tijdens de open monumenten weekenden is het mogelijk het fort te betreden.

Op zoek naar een snel hapje of drankje? Bij Charley’s Diner kan je even aanmeren om nog wat te halen voor onderweg. Kort daarop vind je aan je rechterzijde het stadje Nigtevegt.

Vanaf hier vaar je vervolgens een heerlijk stuk rustig vaarwater op. Kom tot gerust en ervaar hoe het is om te varen op het water van de Vecht. Zorg dat je niet het Amsterdam-Rijnkanaal opvaart waarna het een lang stuk van de kronkelende Vecht is.

Het volgende herkenningspunt bevindt zich op de kruising van de Vecht en het Hilversums Kanaal. Hier zou je wel eens Sloepdelen bootjes kunnen tegenkomen die een grote vaartocht maken vanaf onze locatie in Loosdrecht. Aan de rechterzijde vind je het natuurgebied de Nes. Voorheen een eiland, nu een grote plas. Door de zandwinning in de jaren 30 werd dit gebied grotendeels afgegraven en ontstond het waterrijke natuurgebied.

Hier naderen wij het dorp Vreeland. Het dorp heeft een rijke historie en had tussen 1265 en eind 16e eeuw zelfs stadsrechten. Vandaag de dag heeft Vreeland slechts een inwonertal van 1880 inwoners. De rijke historie is sterk terug te vinden, wat het een erg leuke locatie maakt om een rondje doorheen te lopen.

Na Vreeland naderen wij alweer Loenen aan de Vecht. In verband met de tijd raden we je aan om hier om te keren en terug te varen. Lijkt het je echter leuk om een langere vaartocht te maken, bijvoorbeeld via de Loosdrechtse plassen en het Hilversums kanaal, bel ons dan even snel om te kijken of wij hiervoor beschikbaarheid hebben.

Onze sloep

Duurzaam. Stevig. Comfortabel.