Sloep huren Loosdrecht

Met de boot varen op de Loosdrechtse Plassen!

Huur een sloep in Loosdrecht en verken het gebied van de Wijdemeren, met de Loosdrechtse Plassen als bekendste.

  • Parkeren bij Fletcher Loosdrecht (€7,50 per dag)
  • Luxe sloep, geschikt voor 12 personen
  • €70,- per uur voor de XL sloep, €50,- voor de Classic
  • Minimale huurtijd is 2 uur
  • Geen vaarbewijs nodig
  • Zeer eenvoudig zelf te besturen

Een boot huren in Loosdrecht bij Sloepdelen is zo geregeld

Bij Sloepdelen huur je eenvoudig een boot in Loosdrecht. Volg onderstaande stappen en binnen enkele minuten heb je een sloep gereserveerd.

online sloep reserveren

Online reserveren

Huur de sloep eenvoudig via de website.

reserveer boot met mobiel

Start de sloep

Een kwartier voor de start van de reservering ontvang je van ons een SMS om de boot te activeren.

vaar in boot door gracht

Lekker varen!

Vaar zelf, 100% elektrisch, met de sloep over de wateren van Loosdrecht.

Onze tarieven

Wat kost een sloep huren in Loosdrecht?

We hanteren bij Sloepdelen een uurtarief van €70 (Lounge XL) of €50 (Classic) Hiermee vaar je een uur lang met een gezelschap van maximaal 12 mensen over de prachtige Loosdrechtse plassen. Heb je een lidmaatschap? Dan betaal je nog maar €42,50/€37,50 per uur. Let op: de minimale huurtijd is 2 uur!

Sloepdelen Classic 
€ 50,00 + € 150,00 borg

Leden betalen 37,50 per uur

Boek de classic

Sloepdelen XL Lounge
€ 70,00 + € 150,00 borg

Leden betalen 42,50 per uur

Boek de XL Lounge

Huur een boot voor op de Loosdrechtse Plassen

Zelf ervaren hoe het is om in een sloep te varen op de Loosdrechtse Plassen? Neem je vrienden, collega’s of familie mee voor deze unieke ervaring. Geniet van de omgeving en de vrijheid van het zelfstandig varen. Door onze centraal gelegen steiger vaar je direct de Loosdrechtse Plassen op!

Bereikbaarheid bootverhuur in Loosdrecht

De locatie is het makkelijkst te bereiken met de auto of fiets. Parkeren kan op het terrein van het Fletcher Hotel Loosdrecht (€7,50 voor een dagkaart). Vanaf de parkeerplaats aan de Oud-loosdrechtsedijk 253 loop je direct naar de boot en vaar je meteen het water van de Loosdrechtse Plassen op. Benieuwd wat er allemaal te ontdekken valt? Lees dan hieronder verder.

Vragen over bootje huren in Loosdrecht?

Heb je nog vragen? Kijk dan even bij de ‘veel gestelde vragen‘ of neem contact met ons op! We zijn dagelijks bereikbaar van 10:00 tot 18:00 uur. Naast onze bootverhuur in Loosdrecht, kun je bij ons een sloep huren in Amsterdam, Utrecht, Haarlem, Leiden en op de Vecht. Tot snel!

Veel gestelde vragen

Onze sloepen in Loosdrecht

Onze XL sloepen hebben een overkapping, zwemtrap en een zonnedek. Perfect voor een comfortabele en relaxte vaartocht. Zeer ruim opgezet, er is plek voor maximaal 12 personen. Vanaf juni kun je ook kiezen voor onze classic sloep:

 

Vaarroutes Loosdrecht, Vecht en Wijdemeren

Varen over de Vecht, Loosdrechtse Plassen en de Wijdemeren is een geweldige manier om even een frisse neus te halen op het water. Het unieke gebied is zeer veelzijdig: van zwemmen rondom de eilanden die alleen per boot beschikbaar zijn, tot varen tussen het landschap van de trekgaten en de Muyeveldse Wetering. Vanaf de parkeerplaats (kosten €7,50) naast de steiger stap je direct aan boord en kan je meteen het meer opvaren. Om je op weg te helpen hebben we hieronder een drietal routes uitgezet. Veel vaarplezier!

Korte route: 2 uur

Een twee uur durende vaartocht die je meeneemt over het noordelijke deel van de Loosdrechtse Plassen en de Drecht. Zo geniet je van het open water en de  prachtige groene omgeving. Tijdens deze vaartocht vaar je langs een paar van de bekende eilandjes, door het verstopte vaarwater van de Muyeveldse Wetering en over het riviertje de Drecht.

Eilandroute: 3 uur

Met deze route van drie uur laten we je kennis maken met de gehele Loosdrechtse Plassen. Op de Loosdrechtse Plassen vind je een vijftal aangelegde eilandjes. De eilandjes zijn perfect om rondom te zwemmen en bieden de gelegenheid voor een korte stop. Daarnaast nemen we je mee langs de unieke trekgaten, door de kalverstraat en door de Muyeveldse Wetering.

Vechtroute Wijdemeren: 5 uur

We adviseren deze route van ongeveer vijf uur voor iedereen die écht wil komen varen. Deze route neemt je mee over de gehele Loosdrechtse Plassen, langs de trekgaten, over de Vecht en door maarliefst drie sluizen. Onderweg vaar je langs alle eilandjes, is er ruimte voor een hapje of drankje en maak je kennis met al het vaarwater rondom Loosdrecht.

Tips van Sloepdelen in Loosdrecht

Highlights bootverhuur Loosdrecht

Het varen over de Loosdrechtse Plassen is een unieke belevenis die je niet snel zal vergeten. Het gebied is rijk aan rustige locaties en prachtige natuur, maar biedt op het meer zelf de levendigheid van de fanatiek bedreven watersport. Om ervoor te zorgen dat je op de mooiste locaties belandt, hebben we de highlights langs je vaarroute van onze Loosdrecht bootverhuur op een kaart gezet.

Direct wegvaren

Vanaf onze steiger bij het Fletcher Hotel vaar je direct de Loosdrechtse plassen op. Veel vaarplezier!

Ontdek de eilandjes

De eilandjes zijn slechts per boot bereikbaar en bieden de natuur en watersport bescherming tegen de golfslag op het grote meer

Muyeveldsche wetering

Dit verscholen stukje vaarwater is absoluut prachtig. Verscholen tussen het groen kom je écht tot rust.

Watersport

Op de Loosdrechtse plassen wordt de watersport fanatiek beoefend. Zeilers, windsurfers, kano’s en snelvaart; het is altijd gezellig

Mijndense sluis

Wil je een langere tocht maken? Overweeg dan de Vecht op te gaan via de Mijndense sluis. Let wel goed op de openingstijden van de Sluis

Kalverstraat

De kalverstraat vormt een afsluitende vaarstrook tussen de bijzondere natuur van de trekgaten en het open meer.

Recreatie eiland Meent

Meent is een eiland gelegen in het zuidelijke deel van de Loosdrechtse plassen. Op het Eiland vind je een heerlijk strand en een eetgelegenheid.

Het terras op

Boot weer aangemeerd? Geniet nog even van het zonnetje op het terras van Hotel Fletcher!

Laatste nieuws

Varen met het unieke lichtjes kunst spektakel in Amsterdam!

Kom jij de unieke lichtkunstwerken in de grachten van Amsterdam bewonderen? Huur een sloep voor jouw gezelschap en vaar gezellig samen door de magische grachten. Vaar op eigen tempo, neem jouw favoriete drankjes en hapjes mee en geniet van deze bijzondere avonden. Extra tip: neem een lekker kleedje mee, voor de wat koudere avonden! Bij aankomst helpt onze medewerker jullie met het starten van de sloep en krijgen jullie de route mee, waarmee je zoveel mogelijk lichtjes kunt bewonderen. Wil…
Lees verder

Trouwen aan boord bij Sloepdelen

Komen jullie trouwen aan boord bij Sloepdelen? Hebben jullie trouwplannen en ben je aan het oriënteren hoe je jullie dag wilt gaan vieren? Denk dan eens aan een heerlijke vaartocht met alle gasten op de sloepen en kom trouwen bij Sloepdelen! Een gezellige en ontspannen activiteit voor jong en oud! Plan het aansnijden van de taart aan boord of, als jullie als bruidspaar even willen rusten, huur een paar sloepen voor de gasten om hen de ideale borrellocatie te bieden!…
Lees verder

Varen in Den Haag en Delft!

Ontdek onze nieuwste locatie in het westen De laatste jaren heeft Den Haag geïnvesteerd in het openbreken van oude waterlopen, waardoor je nu de mooiste routes kan varen door de oude binnenstad. Ontdek de prachtige grachten en vaar langs oude verdedigingspoorten. Ontdek historische verhalen die zich afspeelden langs het water, van Jan Steen tot Hendrik Jut! Tijdens de stadsroute ontdek je de eeuwenoude Haagse grachten. Ontdek de historische binnenstad van Den Haag en spot bijvoorbeeld het Strijkijzer of de Hofjeswoningen.…
Lees verder