Korte route: 2 uur

Ontvlucht de drukte en haal een frisse neus

Huur een boot met sloepdelen op locatie Loosdrecht. In 2 uur vaar je een klein rondje over een deel van het meer en tussen het groen van de Drecht.

Huur een bootje bij Sloepdelen en vaar met je eigen sloep over de Loosdrechtse plassen. Deze route is geweldig om even de drukte te ontvluchten en twee uurtjes te genieten van de rust op de Loosdrechtse plassen Vanaf de gratis parkeerplaats stap je direct aan boord en vaar je in enkele minuten het open water op van de wijdemeren.

Benieuwd welke route wij bij een vaartijd van 2 uur aanraden? Lees dan snel verder!

Op je eigen sloepdelen sloepje kan het avontuur nu beginnen! Op het open water van de Loosdrechtse plassen kan je goed wennen aan het sturen met de boot. Je vertrekt in zuidelijke richting en vaart richting eiland Robinson Crusoë. Op dit eiland zijn faciliteiten aangelegd ten behoeve van de watersport voor gehandicapten. Het eiland is helaas niet vrij toegankelijk, maar op een zonnige dag is de kans groot dat het hier druk is met de watersport.

Vaar je langs het eiland, zie je al snel het eiland Markus Pos tevoorschijn komen. Het eiland is in 1977 aangelegd om de golfslag in het meer te dempen, waardoor kwetsbare oevers beter beschermd worden. Markus Pos biedt daarnaast een recreatiestrand aan de zuidzijde en steigers aan de noordzijde. Het eiland is enkel te bereiken per boot en daarmee een geweldige plaats om te gaan zwemmen op je eigen eiland!

Vanaf eiland Markus Pos vaar je door in de richting van eiland Geitekaai. Ook dit eiland is aangelegd om golfslag tegen te gaan en watersport beter te faciliteren. Aan de noordkant van het eiland is een havenkom te vinden met daaraan een aanmeersteiger. Ook rondom dit eiland is het mogelijk om te zwemmen en zijn er speel- en ligweiden aangelegd om volledig tot rust te komen.

Het open water van de Loosdrechtse plassen wordt uitgebreid gebruikt door vele takken van de watersport. Wees je er goed van bewust dat deze watersporten voorrang hebben op het meer. Wijk tijdig en creëer voldoende ruimte. Bekijk voor vertrek goed de vaarregels en houd rekening met anderen.

Zonnen, zwemmen of een terrasje?

Wil jij graag genieten van het zonnetje op een van de vele ligweiden, even zwemmen of een terrasje pakken? Bekijk dan onze vaarroute van 3 uur.

Vanaf eiland Geitekaai steken we het meer over in de richting van de Muyeveldsche Wetering. Dit idyllische stukje vaarwater biedt een compleet andere kijk op de Loosdrechtse plassen. Van het open water van het meer, vind je jezelf opeens omgeven door een boog van groen, tussen de rijke flora en fauna. De ingang is even goed zoeken, maar voor een ervaren schipper zoals jij natuurlijk geen probleem!

Vanaf de wetering vaar je het vaarwater van de Drecht op. De drecht biedt de verbinding tussen de Vecht en de Loosdrechtse plassen. Het prachtige aan dit stukje vaarwater is opnieuw de overvloed aan groen. Op de Drecht valt de wind grotendeels weg, vaar je tussen het hoge riet en hoor je de vogeltjes fluiten. Met 2 uur is er helaas niet genoeg tijd om de Mijndense sluis door te gaan, dus vlak daarvoor draai je weer om om terug te varen richting  de steiger.

Tijd over? Overweeg een bezoekje aan de trekgaten en kalverstraat ten zuiden van deze route. Dit unieke landschap beleef je op een intieme manier vanaf het water en is een gigantische aanrader! Liever nog even nagenieten op het land? Ook dat kan. Meer de boot aan en ga lekker op het terras van het Fletcher hotel zitten. Hoogste tijd om na te genieten van de prachtige vaartocht en alvast je volgende vaartocht te plannen!

Onze sloep

Tips van Sloepdelen Loosdrecht

Benieuwd naar onze andere vaarroutes? Huur een boot bij Sloepdelen en vaar een groter rondje over de Vecht of bezoek de eilandjes van de Loosdrechtse plassen. Op je eigen sloep ga je op avontuur, de mogelijkheden hebben wij alvast voor je uitgestippeld. Klik hieronder om onze andere vaarroutes te bekijken of ga zelf op zoek naar de mooiste plekjes op en rondom de Loosdrechtse Plassen.

Eilandroute: 3 uur

Een twee uur durende vaartocht. Deze tocht neemt je mee over het noordelijke deel van de Loosdrechtse plassen en de Drecht. Zo geniet je van het open water & het prachtige groen van de omgeving. Tijdens deze vaartocht vaar je langs een paar van de bekende eilandjes, door het verstopte vaarwater van de Muyeveldse wetering en over het riviertje de Drecht.
vaarroute door grachten leiden

Vechtroute: 5 uur

Wij adviseren deze route van ongeveer vijf uur voor iedereen die écht wil komen varen. Deze route neemt je mee over de gehele Loosdrechtse plassen, langs de trekgaten, over de Vecht en door maarliefst drie sluizen. Onderweg vaar je langs alle eilandjes, is er ruimte voor een hapje of drankje en maak je kennis met al het vaarwater rondom Loosdrecht.