Varen in een sloep
door Zwolle

Sloep huren Zwolle

Huur een sloep in Zwolle bij Sloepdelen en vaar zelf door de hoofdstad van Overijssel. Ontdek de indrukwekkende
Hanzestad vanaf een bootje in het water. Met een middeleeuwse grachtenring en de Thorbeckegracht leent Zwolle zich als ideale stad voor een idyllische vaartocht.

 • Centrale opstaplocatie
 • Geen vaarbewijs nodig
 • Luxe boot, geschikt voor 12 personen
 • Geopend vanaf 10:00
 • Welkomstkorting gedurende heel 2024, vaar voor €50 per uur!
 • Eenvoudig online reserveren
 • Minimale huurtijd is 2 uur
 • Zet zelf de boot aan met je mobiel
 • Zeer eenvoudig zelf te besturen
 • Je mag zelf eten en drinken meenemen
 • Varen tot 22:00 (jun-aug)
sloep sloepdelen

Een boot huren in Zwolle is bij Sloepdelen zo geregeld

Bij Sloepdelen huur je eenvoudig een boot in Zwolle. Volg onderstaande stappen en binnen enkele minuten heb je een sloep gereserveerd.

online sloep reserveren

Online reserveren

Reserveer de sloep eenvoudig via de website. Binnen een paar minuten is de boot gereserveerd en kan je naar de steiger.

reserveer boot met mobiel

Start de sloep

Een kwartier voordat je boeking begint ontvang een SMS met een link waarmee je de boot kan starten.

vaar in boot door gracht

Lekker varen!

Vaar zelf, 100% elektrisch, door de wateren van Zwolle. De sloep is heel eenvoudig te besturen en een vaarbewijs is niet nodig.

Tarieven in Zwolle

Let op! Voor deze nieuwe locatie geldt een welkomstkorting gedurende heel 2024. Niet-leden varen dus nu voor €50 per uur. Zien we je snel?

Geen lid
Uurtarief
Nu reserveren
€ 60,00 + € 150,00 borg
Sloepdelen lid
Daluren
Piekuren
Meer info
€ 27,50
€ 37,50

Ontdek de boot

Mooie tochten in Zwolle

Varen door de grachtenring van Zwolle is een prachtige manier om de Hanzenstad te ontdekken. Op je eigen sloep vaar je dwars door het hartje van de stad door de Thorbeckegracht en spot je het bekende Pelserbrugje! Verdwalen? Daar  hoef je  niet bang voor te zijn in Zwolle. De stadsgracht omhult de unieke binnenstad en leidt je vanzelf naar de mooiste plekjes.

Stadsroute

Tijdens de stadsroute ontdek je de eeuwenoude Stadsgracht en de idyllische Thorbeckegracht. Je maakt echt een reis door de tijd en ervaart de stad op een volledige nieuwe manier. Deze vaartocht duurt minimaal 2 uur en is absoluut de moeite waard. Tip: spot het iconische Pelserbrugje op de Thorbeckegracht!

Zwartewaterroute

Met de Zwartewaterroute ontdek je de natuur buiten de binnenstad in een tocht van minimaal  4 uur. Je vaart over het Zwartewater zo door naar de nabijgelegen stad Hasselt! Ervaar een gevoel van rust en geniet van de prachtige natuur langs het Zwartewater. Geniet van een kopje koffie in Hasselt en vaar op je gemak terug!

Overijsselse Vechtroute

Als je van de rust wil genieten, neem dan je tijd en ga voor de Overijsselse Vechtroute. Vaar via Zwarte Water de Overijsselse Vecht op en bewonder de ongerepte natuur langs de oevers. Voor een tocht over de Overijsselse vecht heb je minimaal 4 uur nodig. Tip van ons: houd rekening met de stroming!

De vaarkaart van Zwolle

De highlights!

Tijdens het varen in en rondom Zwolle vind je aantal bijzondere plekken die je zeker niet wilt missen. De mooiste plekken vind je een overzicht van deze unieke highlights.

Sassenpoort

De Sassenpoort in de stadsmuur van Zwolle is een stadspoort die werd gebouwd eind van de 14e en begin van de 15e eeuw als onderdeel van de stadsverdedigingswerken!

Thorbeckegracht

De Thorbeckegracht is twee eeuwen lang een toonbeeld geweest van levendigheid. Aan de kade voor de huizen werd altijd druk gelost en geladen door verschillende pakhuizen!

Museum de Fundatie

Museum de Fundatie bezit en beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst. Collectie en tentoonstellingen zijn te zien op twee locaties: Kasteel het Nijenhuis met beeldentuin in Heino/Wijhe en Museum de…

Stadsgracht

De Zwolse Grachten rondom de binnenstad bestaan al meer dan 700 jaar. Hierdoor heeft de gracht en de gebouwen rondom de gracht een rijke geschiedenis!

De Librije

Het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer heeft sinds 2004 drie Michelinsterren. Zij zijn begonnen in de voormalige bibliotheek (Librije) van het het Dominicaner kloostercomplex. In 2015 verhuisde het restaurant…

De Watertoren

Deze toren heeft een tweeledig uiterlijk. In 1959 werd een meisje dodelijk getroffen door een vallende steen afkomstig van de watertoren. Hierna werd besloten de toren te omringen met een…

Zwartewater

De oorsprong van de Zwartewater rivier ligt in Zwolle, waar ze ontstaat uit de Soestwetering en de Nieuwe Wetering. De rivier mondt uit in het Zwarte Meer en lijdt je naar Hasselt!

Hofvlietvilla

De Hofvliet was tijdens de Hanzetijd de plek waar zandsteen vanuit Duitsland opgeslagen werd. De villa is eind jaren twintig van de vorige eeuw op deze plek gebouwd. Nadat het…

Overijsselse Vecht

De Overijsselse Vecht is een regenwaterrivier die haar oorsprong vindt in het Duitse Münsterland. De Vecht is 167 kilometer lang waarvan er 60 kilometer door Nederland stroomt. De rivier komt…

Laatste nieuws

Varen in Den Haag en Delft!

Ontdek onze nieuwste locatie in het westen De laatste jaren heeft Den Haag geïnvesteerd in het openbreken van oude waterlopen, waardoor je nu de mooiste routes kan varen door de oude binnenstad. Ontdek de prachtige grachten en vaar langs oude verdedigingspoorten. Ontdek historische verhalen die zich afspeelden langs het water, van Jan Steen tot Hendrik Jut! Tijdens de stadsroute ontdek je de eeuwenoude Haagse grachten. Ontdek de historische binnenstad van Den Haag en spot bijvoorbeeld het Strijkijzer of de Hofjeswoningen.…
Lees verder

Summerdeal 2023

Hij is er weer! Heb jij hem al gevonden op onze website? Hij zit verstopt, maar wellicht de beste deal die je deze zomer gaat vinden, de Sloepdelen Zomerdeal 2023! Met deze deal vaar je met maar liefst 50% korting door het hele land. De deal geldt bij een vaartocht van 4 uur, dus een lekker dagje uit! In Amsterdam of Utrecht vaar je voor slechts €135 in totaal. Liever een andere stad ontdekken? Boek dan in Haarlem, Leiden, Zwolle,…
Lees verder

Nieuwe locaties geopend!

Sloepdelen nu ook in Zwolle en Den Haag! Het is maart! En dat betekent dat al onze steigers weer geopend zijn. Onze steigers kennen jullie al in Amsterdam, Utrecht, Leiden, Haarlem en Loosdrecht, maar deze zomer zijn we ook op twee nieuwe locaties te vinden: Zwolle en Den Haag! Bekijk hier locatie Zwolle. Varen door de grachtenring van Zwolle is een prachtige manier om de Hanzenstad te ontdekken. Op je eigen sloep vaar je dwars door het hartje van de…
Lees verder

Huur een boot in Zwolle en beleef een onvergetelijke dag

Een dag zelf in een boot varen door Zwolle in het gezelschap van vrienden, collega’s of familie is een unieke ervaring. Geniet van de omgeving en de vrijheid van het zelfstandig varen door de authentieke Zwolse binnenstad. Onze steiger is eenvoudig te bereiken met de auto en het OV. Dus reserveer direct een eigen bootje bij bootverhuur Zwolle. Voor een overzicht van alle evenementen die worden georganiseerd in de omgeving, kijk even op de pagina van ‘Visit Zwolle‘.

Reserveer een boot

Vragen over sloepverhuur in Zwolle

Heb je nog vragen over een sloep huren in Zwolle? Bij ‘Zo werkt het‘ kan je aanvullende informatie vinden zoals de vaarregels en handige tips.  Kijk ook even bij de ‘veel gestelde vragen‘ of neem contact met ons op! Je kunt bij ons ook een boot huren in Amsterdam, Utrecht, Haarlem, Leiden, Den Haag, Huizen, Loosdrecht en op de Vecht.

Veel gestelde vragen