Alle evenementen in Amsterdam, Utrecht, Haarlem en Leiden

Huur een sloep tijdens een groot evenement zoals Koningsdag, Bevrijdingsdag of de Gaypride of combineer een dag varen met een festival in de stad. Wij selecteerden de leukste festivals in Amsterdam, Utrecht, Haarlem en Leiden.

Feestdagen door heel Nederland

Koningsdag

 • 27 april 2019

Het is een van de grootste feesten in Nederland: Koningsdag! Niet alleen de straten en pleinen kleuren oranje op deze feestelijke dag, maar ook de grachten zien oranje. Zie jij jezelf en je vrienden al varen door de grachten van Amsterdam en Utrecht?

Bevrijdingsdag

 • 5 mei 2019

Op 5 mei vieren we de bevrijding van de Duitse bezetting in Nederland. Vier de vrijheid in een van onze sloepen en geniet van de bandjes, gezellige terrasjes aan het water en de goede sfeer door de verschillende steden.

Evenementen Amsterdam

Gaypride

 • Amsterdam, 3 augustus 2019

Elk eerste weekend van augustus staat in het teken van de Gaypride Amsterdam. Het hoogtepunt van de Pride is natuurlijk de Canal Parade door de Amsterdamse Grachten. Voor een optimale beleving bekijk je de parade vanaf de eerste rij in een van onze sloepen of fluisterbootjes.

Sloep huren Amsterdam

Prinsengrachtconcert

 • Amsterdam, 17 augustus 2019

Sinds 1981 wordt ieder jaar voor het Pulitzer hotel het Prinsengrachtconcert gehouden. Huur een bootje om het concert samen met duizenden andere bezoekers mee te maken. Vergeet niet om aan het einde mee te zingen met ‘Aan de Amsterdamse grachten’.

Sloep huren Amsterdam

Amsterdam Licht Festival

 • Amsterdam, n.n.b.

Tijdens Amsterdam Licht Festival worden de grachten omgetoverd tot een atelier voor jonge internationale kunstenaars waar zij hun lichtkunsten laten zien. Vaar met een van de speciale rondvaarten langs de spectaculaire verlichte kunstwerken in een van onze sloepen.

Lees meer en boek direct

Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam

 • Amsterdam, 7 tot 10 maart 2019

De Fashion Week is hét event voor professionals en liefhebbers van fashion. Geniet vanaf het water van de diverse outfits en opvallende looks die de gasten aan hebben of leg de sloep aan en schuif aan bij een van de runway shows.

Sloep huren Amsterdam

Grachtenfestival

 • Amsterdam, 9 – 18 augustus 2019

Wanneer je een liefhebber bent van klassieke muziek is het Grachtenfestival een absolute must go. Luister naar de getalenteerde jongeren die de mooiste kanten laten horen op verschillende locaties in de grachten van Amsterdam.

Sloep huren Amsterdam

Rollende keukens

 • Amsterdam, van 29 mei t/m 2 juni 2019

Ieder voorjaar keert het populaire evenement de Rollende Keukens terug bij de Westergasfabriek. Het terrein wordt omgetoverd tot het grootste openluchtrestaurant van Europa, waar je kunt genieten van culinaire hoogstandjes en fijne muziek. Leg je sloep aan bij de Westergasfabriek en geniet van het internationale buurtfeestje.

Sloep huren Amsterdam

Amsterdam Dance Event

 • Amsterdam, 16 tot en met 20 oktober 2019

Het is een van de grootste muziekevenementen ter wereld: het Amsterdam Dance Event. Tot in de late uurtjes laten meer dan 2.200 artiesten de vetste elektronische muziek horen. Voor een dagvullend programma combineer je het festival met een tocht door de beroemde grachten van Amsterdam.

Sloep huren Amsterdam

Evenementen Utrecht

Trek Festival

 • Utrecht, 6 tot 10 juni 2019

Vaar met de sloep richting het Griftpark waar je tijdens het Trek Festival kunt genieten van het lekkerste streetfood. Van sushi tot Surinaams en van vega tot burgers. Om de dorst te lessen, kun je genieten van cocktails, smaakvolle wijnen en speciaalbieren.

Sloep huren Utrecht

Nederlands Film Festival

 • Utrecht, 26 september tot 4 oktober 2019

Tijdens het Nederlands Film Festival wordt Utrecht omgetoverd tot filmhoofdstad van Nederland. Ontdek de verschillende filmgenres en doe mee aan de interactieve projecten. De kers op de taart zijn natuurlijk de Gouden Kalveren die tijdens het event worden uitgereikt.

Sloep huren Utrecht

Fonteyn Festival

 • Utrecht, 9 tot en met 12 mei 2019

Vanuit de grachten hoor je de livemuziek al door de stad heen schallen. Houd een korte break op het Fonteyn Festival en proef een van de 80 verschillende wijnen of geniet van het lekkere eten en de toffe bands.

Sloep huren Utrecht

Lepeltje Lepeltje

 • Utrecht, 28 tot en met 30 juni 2018

Sluit eind juni jouw vaartocht in de grachten van Utrecht af met een bezoek aan het foodfestival Lepeltje Lepeltje. Proef de diverse wereldgerechten, geniet van de livemuziek en natuurlijk de relaxte sfeer.

Sloep huren Utrecht

Streekbierfestival

 • Utrecht, 4 tot en met 7 april 2019

Perfect voor de liefhebbers van speciaalbiertjes: het Streekbierfestival in hartje Utrecht. Vaar door de grachten, meer aan bij de leukste cafeetjes in de stad en proef bijzondere en uiteenlopende bieren uit Nederland.

Sloep huren Utrecht

Evenementen Haarlem

Haarlemse Kermis

 • Haarlem, 13 tot en met 28 april 2019

Combineer een dagje varen met de jaarlijkse kermis op de Zaanenlaan in Haarlem. Geniet van het prachtige uitzicht in het reuzenrad, maak een rondje in de bank of geniet van de lekkernijen die op de kermis aanwezig zijn.

Sloep huren Haarlem

Stripdagen Haarlem

 • Haarlem, 25 mei tot en met 3 juni 2018

Op maar liefst 30 locaties in de stad vinden tentoonstellingen, lezingen, workshops en muziekoptredens plaats. Vaar van plek naar plek in een van onze sloepen en geniet van het stripspektakel.

Sloep huren Haarlem

Bloemencorso

 • Haarlem, 13 april 2019

Tijdens het bloemencorso van de Bollenstreek vindt er een optocht plaats van ongeveer twintig praalwagens die zijn versierd met kleurrijke bloemen. Sluit de dag af met een bezoek aan de unieke optocht met verlichte praalwagens.

Sloep huren Haarlem

Haarlem Jazz & more

 • Haarlem, 14 tot en met 18 augustus 2019

Sluit een dag varen af met het Jazz & more festival. Door de hele binnenstad heen vind je verschillende podia waar toffe jazzbands spelen. De diverse podia zijn gratis toegankelijk.

Sloep huren Haarlem

Evenementen Leiden

LIB Leiden

 • Leiden, 9 en 10 maart 2019

Proef de lekkerste speciaalbieren tijdens het speciaal bier festival in Leiden. Maar liefst 30 bierbrouwers laten je de lekkerste biertjes proeven onder het genot van fijne beats. Vergeet niet om af te spreken wie de bob is.. 😉

Sloep huren Leiden

Sail Leiden

 • Leiden, 27, 28 en 29 juli 2018

Tijdens Sail transformeert Leiden tot een groot drijvend openluchtmuseum waar je de mooiste schepen kunt bekijken. Vaar tussen de vloten door, maak een praatje met de schippers of geniet van de vele demonstraties op de kade.

Sloep huren Leiden

Leiden Culinair

 • Leiden, 27 tot en met 30 juni 2019

Na een dag varen geniet je tijdens Leiden Culinair van culinaire lekkernijen en veelzijdig vermaak. Tijdens het event is het plein een groot terras met daaromheen verschillende kramen van de restaurants, waardoor je overal iets kunt proeven.

Sloep huren Leiden

WOW Leiden

 • Leiden, 7 en 8 juli 2018

Tijdens Woodstock Op het Water varen verschillende bands een route langs de terrassen van Leiden. Kies voor een optimale beleving en geniet vanaf het water van de spectaculaire optredens in Woodstock-stijl.

Sloep huren Leiden