Amsterdam Light Festival

 © Artist impression ‘Night Vision’ door Tom Biddulph & Barbara Ryan

Bezoek Amsterdam Light Festival op een van onze sloepen

De verlichte kunstwerken zijn te bewonderen van 29 november tot en met 20 januari, iedere dag vanaf 17:00

Speciaal wintertarief van €30,- per uur

  • Bepaal zelf je vaartempo
  • Dekentjes en lantaarn aan boord
  • Geen vaarbewijs nodig
  • Goed zicht op de kunstwerken
  • Vaar alleen met je eigen gezelschap
  • Verken ook de rest van Amsterdam

Wil je de route varen? Selecteer dan Amsterdam Light festival bij het maken van je boeking.

Voor het varen van de route betaal je een bijdrage van €10,- die naar de stichting van Amsterdam Light Festival gaat. Je ontvangt hiervoor van ons de route en informatie over de verschillende kunstwerken. Je hoeft bij extra’s maar 1x aan te geven dat je de route wilt varen.

The Medium is the Message

 

Van 29 november 2018 tot en met 20 januari 2019 vindt de 7e editie van Amsterdam Light Festival plaats. Tijdens dit winterse lichtkunstfestival verlichten ruim 30 kunstwerken en installaties van (internationale) kunstenaars, ontwerpers en architecten de binnenstad van Amsterdam.
Jaarlijks werpt het festival een nieuw licht op de stad. Dit jaar hebben de kunstenaars zich laten inspireren door het thema ‘The Medium is the Message’. Het idee achter deze beroemde uitspraak van de Canadese wetenschapper Marshall McLuhan was simpel: niet alleen de boodschap zélf is belangrijk, ook de manier waarop we die sturen. Licht speelt daar op verschillende manieren een belangrijke rol als boodschapper in.

Naast de lichtkunstwerken is er ook in Amsterdam zelf veel over het thema te ontdekken. Licht als ‘medium’ komt op allerlei plekken in de stad voor. Soms letterlijk en soms via verhalen over de geschiedenis van gebouwen, straten of bruggen. Zoals elk jaar is het festival zowel varend, fietsend als wandelend te bewonderen. De kunstwerken zijn tijdens de festivalperiode dagelijks van 17.00 tot 23.00 uur verlicht (tijdens Oud & Nieuw tot 20.00 uur).

 © Artist impression ‘Parabolic Lightcloud’ door Amigo & Amigo

 © Artist impression ‘Spiders on the Bridge’ door Groupe LAPS