Aanlegplaatsen Amsterdam

Aanlegplaatsen Amsterdam

Het is een van de populairste steden in Nederland: Amsterdam. Mensen uit binnen- en buitenland brengen regelmatig een bezoekje aan onze hoofdstad om de smalle straatjes, historische plekken en natuurlijk de prachtige grachten te bekijken.

Om een bezoek aan Amsterdam voor iedereen plezierig te houden, zijn er een aantal regels opgesteld. Zo ook voor het afmeren van sloepen. Om ervoor te zorgen dat je niet in de problemen komt, hebben wij een aantal aanlegplaatsen voor je geselecteerd.

Hannekes Boom

Wij vinden het een van de mooiste plekjes van Amsterdam aan de Dijksgracht: Hannekes Boom. Voor een lekkere lunch, smakelijk diner of een verkoelend drankje kun je hier terecht van 11:00 – 01:00 uur. De verse en duurzame gerechten variëren per dag, waardoor je hier nooit uitgegeten raakt.

Herengracht

De Herengracht is een van de bekendste grachten van Amsterdam. Het is dan ook de perfecte plek om aan te leggen. Alles is hier mogelijk: van lunchen op het terras of een borrel aan de bar tot een diner in stijl met als afsluiter een avondje dansen op de fijnste beats. Aan de hele gracht zijn voldoende steigers om aan te meren.

Westergasfabriek

Bij de Westergasfabriek is altijd wat te beleven. Maak een rondje over de markt, leef je uit in het speelparadijs of breng een bezoekje aan de wijnfabriek of bierbrouwerij.

Westerkerk

De Westerkerk is gelegen aan de Prinsengracht aan de rand van de Jordaan. De grote kerktoren is het perfecte herkenningspunt om te zien waar je heen moet varen.

Entrepotdok/Artis

De naam doet het misschien niet vermoeden, maar het Entrepotdok is een gracht in Amsterdam. Hier vind je een gelijknamig complex pakhuizen én bevind je je op loopafstand van dierentuin Artis.

Hermitage Amsterdam

Hermitage is het zusje van de Hermitage in Sint-Petersburg. Het museum is gelegen aan de Amstel in Amsterdam, waardoor je direct dicht bij het centrum bent voor een terrasje, lunch of diner.

Koninklijk theater Carré

Carré

Het is Nederlands meest bekende theater: Koninklijk Theater Carré. Het prachtige theater is gelegen aan de Amstel, waardoor je – met een klein beetje geluk – voor het gebouw kunt aanmeren.

Hesp

Perfect voor de liefhebbers van speciaalbiertjes: café-restaurant Hesp. De populaire ontmoetingsplek heeft maar liefst dertig verschillende speciaalbieren op de tap.

Deel jouw favoriete aanlegsteiger in Amsterdam met ons

Ken jij een steiger die absoluut niet mag ontbreken in bovenstaande lijst? Laat het ons weten door te mailen naar amsterdam@sloepdelen.nl.

Ook voor samenwerkingen staan wij open.

Amsterdam

Wereldberoemd vanwege de grachten. De totale lengte van alleen al de hoofdgrachten is 12,5 kilometer en telt 80 bruggen.

Adres & contact

Meer informatie

Utrecht

Uitgeroepen tot mooiste grachtenstad van Europa. Vooral door de authentieke werfkelders langs de Oudegracht.

Adres & contact

Meer informatie

Leiden

Ervaar de stad van Rembrandt vanaf het water! De grachten hebben een lengte van ruim 28 kilometer en telt wel 88 bruggen!

Adres & contact

Meer informatie

Haarlem

Nog niet zo overspoeld met toeristen als Amsterdam, maar minstens zo mooi. Genoeg tijd? Vaar dan de prachtige omgeving in.

Adres & contact

Meer informatie