Vaarinstructies en vragen op het water

Veel gestelde vragen op het water

Vaarinstructies

 • Ik wil langer varen, kan dat?

  Je kan hiervoor altijd telefonisch contact met ons opnemen. De langer gevaren tijd wordt verrekend met de borg. Ga er bij voorbaat niet vanuit dat je langer door kan varen, het kan zomaar druk worden.

 • Er heeft een aanvaring plaatsgevonden, wat moet ik doen?

  Als er een aanvaring heeft plaatsgevonden is het belangrijk om met desbetreffende partij gegevens uit te wisselen en direct telefonisch contact met ons op te nemen. De zaak zal na de vaartocht in behandeling worden genomen, het is belangrijk om goed te onthouden waar en hoe de aanvaring heeft plaatsgevonden. Het wordt aangeraden foto's te maken van eventuele schade.

 • Ik red het niet om op tijd bij de steiger terug zijn, wat nu?

  Wij horen het graag als je verwacht niet op tijd terug te zijn in verband met andere reserveringen. Neem alsjeblieft telefonisch contact op.

 • Ik ben verdwaald, hoe kom ik terug?

  Als je een smartphone in de buurt hebt is het het makkelijkst om Google Maps (of een soortgelijke app) te gebruiken om je weg terug te vinden. Ook kan je de vaarkaart in de folder gebruiken, zoek naar herkenningspunten. Ook kun je altijd aanmeren en aan een iemand vragen waar je bent, dan kun je de weg terug vinden via de kaart in de folder of via de map in de app. Als het echt niet lukt kan je ons altijd bellen, dan zullen we jullie proberen te helpen.

 • Er is iemand over boord, wat kan ik doen?

  De kussens van de boot kunnen worden ingezet als drijfmiddel. Biedt een kussen aan zodat de persoon hierop kan leunen en til de persoon terug in de boot. Zorg ervoor dat de schroef van de boot niet te dicht in de buurt komt van de gevallen persoon, dit kan gevaarlijk zijn!

 • Er loopt water in de sloep, wat nu?

  Het is erg belangrijk dat de zelfloosplug in de bodem van de sloep zit. Zorg ervoor dat één persoon aan boord gaat en deze plug vast maakt. Merk je tijdens het varen dat de plug niet goed zit? Zorg dan dat je ergens aanmeert zodat iedereen kan uitstappen en haal de plug uit de bodem. Wacht tot al het water uit de boot is weggelopen en laat dan één persoon aan boord gaan om de plug opnieuw te bevestigen.

 • Hoe bestuur ik de sloep?

  Je stuurt naar stuurboord (rechts) en naar bakboord (links) met de helmstok. Als je de helmstok naar rechts houdt, vaart de sloep naar links en andersom. Aan de rechterkant van de sloep zit een gashendel. Deze werkt vanzelfsprekend; gashendel vooruit is vooruit varen, gashendel achteruit is achteruit varen.

 • De sloep vaart steeds langzamer, wat nu?

  Als je merkt dat de sloep steeds langzamer vaart kan dit komen doordat er plastic in de schroef zit. Vaak gaat dit gepaard met een trillende helmstok. Door de joystick 10 sec. naar voren te houden, hierna 10 sec. naar achter te houden en dit een aantal malen te herhalen schiet het plastic vaak los en kun je de vaartocht weer herpakken. Gaat het niet los en kom je niet meer vooruit, neem dan telefonisch contact met ons op.

 • De helmstok trilt, wat nu?

  Als de helmstok trilt, heb je hoogstwaarschijnlijk plastic in je schroef. Door de joystick 10 sec. naar voren te houden, hierna 10 sec. naar achter te houden en dit een aantal malen te herhalen schiet het plastic vaak los en kun je de vaartocht weer herpakken. Gaat het niet los en kom je niet meer vooruit, neem dan telefonisch contact met ons op.

Staat je vraag er niet bij? Neem dan telefonisch contact met ons op.